Ikarian Tulirumpu

Tunnuslause: Luonnosta luovuuteen -e nature creativitas!

Yrityksestä "tavaramerkiksi"

Perustin Ikarian Tulirumpu - nimisen toiminimen tammikuussa 2011. Näillä kotisivuilla esiteltävää toimintaa hoidin toiminimen kautta kevääseen 2013 asti.  Yritykseni on pöytälaatikossa kunnes jään vanhuuseläkkeelle. Nykyisen eläkkeeni lisäksi lisäksi tulevat verolliset tulot ohjautuvat nykyisin minulle Do//arts osuuskunnan kautta. Sen Y-tunnus on 24490745YTJ. Muut tiedot löytyvät esimerkiksi osoitteesta http://www.kauppalehti.fi/yritykset/yritys/dollarts+osuuskunta/24490745

Ikarian Tulirumpu -logo ja -nimi ovat henkilökohtainen tavaramerkkini.

Koska olen saanut joulukuussa 2014 valmiiksi Merenkurkun maailmanperintöopas -koulutuksen ja saanut siitä sertifikaatin, minulla on oikeus käyttää myös seuraavaa logoa:

Yrityksestä

Ikarian Tulirumpu eli minä tarjoan opastus-, koulutus- ja konsultaatiopalveluja luovuuteen ja luontoyhteyteen sekä Merenkurkun maailmaperintöalueeseen liittyvistä asioista. Lisäksi on taiteellista toimintaa: mm. tilausrunot, –sanoitukset ja runotaulut.

Yrittäjä kertoo

Olen Mirjam Silvén, Vaasassa asuva yli 60-vuotias ihminen.

Elämänkoulussa perusasteella eli lapsuuden perheessäni jouduin ottamaan melkoisesti vastuuta, koska olin kymmenlapsisen perheen kolmanneksi vanhin. Monimuotoisuudessaan rikas perhe opetti paljon ihmisyydestä. Kotoani sain humanistiset arvot. Lapsuuden perheessäni opin, että kaikkien maailman ihmisten tulisi olla yhdenvertaisia ja että luontoa tulee sekä rakastaa että kunnioittaa. Kulttuuri ja taiteet tulivat jo lapsena tärkeäksi osaksi elämää.

Elämänkoulun toisella asteella opiskelin lastentarhanopettajaksi, kasvatustieteiden maisteriksi (pääaineena erityispedagogiikka), erityisluokanopettajaksi, erityisopettajaksi ja lopulta luokanopettajaksi. Tein siis koulutuksia ikään kuin nurinkurisesti. Toisella asteella hankin täydennyskoulutuksia omalta alaltani ja peruskoulutuksia kirjoittamisen, suomenkielen ja kirjallisuuden aloilta. Tulin äidiksi ja ymmärsin, että äitiys ei ole vain omien lasteni huoltamista ja kasvattamista, vaan se velvoittaa huolehtimaan kaikista maailman lapsista. Äitiys on laajassa merkityksessä myös tuen ja hoivan antamista kaikille lähimmäisille.

Täällä elämänkoulun korkealla asteella, kun hiuksissa häivähtää jo hopeaa, avautuvat näkymät sekä eteen että taaksepäin. Elämä järjestää koko ajan täydennys- ja lisäkoulutusta. Ihminen kasvaa pienemmäksi ja oppii tutkimaan hiljaisuudessa sekä suuria maisemia että pieniä kastepisaroita ja lumihiutaleita. Luontoyhteysohjaajan koulutus tuli siksi elämänkoulussa ajankohtaiseksi. Korkealla asteella oppii anteeksiantoa ja armollisuutta sekä itseä, toisia että elämää kohtaan, jos näin raamatulliset kuvat sallitaan.

Koulutus- ja työhistoriastani voit lukea enemmän klikkaamalla tästä

Mistä yrityksen nimi oikein tulee?

Vanhan kreikkalaisen tarun mukaan Ikaros oli lentänyt liian lähelle aurinkoa ja hänen siipensä olivat tuhoisin seurauksin sulaneet. Hän putosi Aigeian mereen. Hänen isänsä Daidalos hautasi Ikaroksen tämän putoamispaikan lähellä sijainneeseen saareen, joka sai nimekseen Ikaria. Saaren runsas luonto sai tästä alkunsa.

Maailman kauneimmat auringonlaskut näkee Ikarian saarelta, näin minulle on kerrottu. Aurinko on kuin tulinen rumpu, joka laskeutuu mereen. Aurinko antaa voimaa kaikelle ja kaikille täällä maailmassa. Ihmiskunta ja luonto ovat toisistaan riippuvaisia, niin kuin perheen jäsenet.

Ikarian Tulirummun kumu kantaa kauas. Haluan olla luomassa tasa-arvoista maailmaa, jossa elämää suojellaan sen kaikissa muodoissa: orgaanista, henkistä, esteettistä…

 • Yhteystiedot

  Ikarian Tulirumpu

  Hietasaarenkatu 1 B 5

  65100 VAASA


  Tel: 050 378 1854


  www.ikariantulirumpu.fi

  mirjam.silven@ikariantulirumpu.fi